Att bo på Vintergården

ATT BO HOS OSS

Att flytta till HVB är en stor omställning och det är naturligt att känslorna är upp och ner kring flytten. Första tiden kan kännas omtumlande men vi som jobbar här kommer göra vad vi kan för att tillvaron ska kännas trygg. Alla som bor på Vintergården och Hotellet har en kontaktperson som kommer att vara den person som man har lite extra kontakt med.

På Vintergården kan det bo max åtta ungdomar. Alla som bor här har ett eget rum och de flesta rummen har egen dusch och toalett. Två rum delar på dusch och toalett. På Hotellet kan det bo max fem ungdomar. Där samsas man om de två badrum med toalett och dusch som finns.

Alla rum har en standardutrustning med skrivbord, säng, sängbord. fåtölj eller soffa och garderob. När man flyttar till oss finns det möjlighet att inreda rummet ytterligare tillsammans med sin kontaktperson. Kanske har man vissa egna personliga saker som man vill ta med. TV, dator och spel finns att använda efter överenskommelse

Vi som arbetar här tycker att det är viktigt med en aktiv och meningsfull fritid och det finns många olika aktiviteter att göra. Kanske vara med i ett fotbollslag, spela padel eller rida? Det finns även en sjö nära som man kan bada och fiska i. Tycker man om att baka är det bara att gå ut i skogen bredvid och plocka blåbär till en paj. Det viktigaste är att man hittar aktiviteter som man tycker är roliga och mår bra av. Kontaktpersonen kommer att hjälpa till så att man hittar roliga saker att fylla sin fritid med.

Under helger och lov gör vi ibland lite längre utflykter eller större aktiviteter. Vad vi ska göra eller vart vi ska åka bestäms gemensamt med alla ungdomar som bor här. Varje vecka hålls ett Husmöte där vi bland annat gemensamt planerar vad vi ska göra på helgen och om det finns önskemål om vad vi ska äta.